رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در نشست یکصد و نود و ششمین جلسه شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران از رونمایی نخستین سامانههای پرتودهی ساخت کشور در روزهای آینده خبر داد.
به گزارش گروه سیاست خارجی به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان انرژی اتمی ایران؛ یکصد و نود و ششمین جلسه شورای مشاوران وزرا در امور ایثارگران با حضور محمد اسلامی، معاون رئیسجمهور و رییس سازمان انرژی اتمی ایران و قاضیزاده هاشمی، معاون رئیس جمهور و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در سالن شهید شهریاری سازمان انرژی اتمی ایران برگزار شد.
اسلامی در حاشیه برگزاری این نشست درباره تفاهمنامه مشترک میان این سازمان و بنیاد شهید و امور ایثارگران و نحوه حمایت از شرکتهای دانشبنیان شاهد و ایثارگر مرتبط با حوزه هستهای و تجاریسازی ایدهها و محصولات این شرکتها اظهار کرد: موضوع حائز اهمیت این است که پیشرفتهای علمی و فناوری بتواند در خدمت جامعه ، اقتصاد کشور و توسعه اجتماعی قرار گیرد. بنیاد شهید دارای تنوعی از ظرفیتهاست و جامعه بزرگ ایثارگران با نخبگان مشغول نقشآفرینی هستند.
وی توضیح داد: شرکتهای دانشبنیان که یا تحت مالکیت بنیاد بوده و یا شبکه وابسته در حوزه ایثارگران محسوب میشوند، بهطور طبیعی میتوانند در سرفصلهایی که سازمان انرژی اتمی فعالیت میکند، نقشآفرین باشند.
وی افزود: در پژوهشگاه و مراکز تحقیقاتی سازمان، روالی را دنبال میکنیم که بر اساس آن تحقیقات نتیجه گرا پیگیری شود؛ بنابراین پژوهشی که مسئله محور بوده و تحقیقاتی که نتیجه گرا باشد، حتماً به سمت تجاریسازی حرکت میکند و در این زمینه سازوکار آن را در سازمان بهصورت عملیاتی دنبال میکنیم زیرا اکنون رادیو داروهایی را که در سازمان مشاهده میکنید، مشتقات آبسنگین که امروز در صنعت آبسنگین و در حوزه بهداشت و درمان مورد بهرهبرداری قرار میگیرد، سیستمهای اندازهگیری و ابزار دقیق هستهای که در صنایع گوناگون استفاده میشود، دامنه وسیعی از صنایع را برای این امر به وجود آورده است و نقطه اتصال این موارد از بخش تحقیقات به صنعت و بهرهبرداری شامل سیستم دانشبنیانها میشود.
فرصت مغتنم همکاری و تعامل با بنیاد شهید و امور ایثارگران
اسلامی تصریح کرد: فرصت ایجادشده در سایه تفاهمنامه امضاشده میان سازمان انرژی اتمی با بنیاد شهید و امور ایثارگران و تعامل با مراکز وابسته این بنیاد برای ما فرصت مغتنمی است و این شرایط را برای ما تعریف کرده که منسجمتر و با برنامهریزی دقیقتر بتوانیم این موارد را دنبال کنیم و تأثیرات اجرایی برخی از دستاوردهای خود را زودتر مشاهده کرده و نتیجهگیری کنیم.
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: بهویژه در بخش توانبخشی و بهداشت و درمان که دامنه وسیعی را شامل میشود، قرار است اقدامات کیلینکال انجام دهیم که در مقابل بنیاد شهید میتواند با سرویس و امکاناتی که در اختیار دارد به روند اجرایی این امور و جریان توسعه تحقیقات ما سرعت دهد.
وی تأکید کرد: فرصت ایجادشده، مغتنم است و میتواند در روند اجرای امور و تحقیقات تأثیرگذار باشد.
لزوم جبران عقبماندگی در حوزه پرتودهی محصولات کشاورزی
رییس سازمان انرژی اتمی ایران درباره سامانههای پرتودهی اظهار کرد: یکی از کمبودها و کسریهای صنعت هستهای در کشور، عقبماندگی در استفاده از ظرفیت پرتودهی در حوزه صنعت، مواد غذایی، کشاورزی و ... است. اکنون به این مسئله واقف شدهایم و سعی کردهایم با برنامهریزی منسجم نسبت به انجام مطالعات این بخش اقدام کرده و وارد فاز اجرایی شویم، باید توجه داشت سایر کشورها این تجهیزات را به ما نمیفروشند بنابراین بهصورت طراحی و ساخت داخل این پروژه را آغاز کردیم و در روزهای آینده نخستین سامانههای پرتودهی که طراحی و ساختهشده در داخل کشور هستند را رونمایی خواهیم کرد. این مطالعات با استفاده از ظرفیت جهاد کشاورزی، طرح جامع حملونقل و لجستیک کشور انجامشده که بر اساس آن 12 قطب پرتودهی در سراسر کشور طراحیشده است.
وی ادامه داد: این قطبها با مشارکت استانها و سرمایهگذاران بخش خصوصی در حال پیگیری هستند و درنهایت سامانههای پرتودهی در این مراکز و قطبها نصب خواهد شد. در این زمینه با تمام تولیدکنندگان بهویژه اتحادیهها و انجمنها تفاهمهایی را داشتهایم و امیدواریم این مراکز یکی پس از دیگری به منصه ظهور برسند و گستره ملی ما بتواند یک پوشش فراگیری برای پرتودهی به وجود بیاورد تا بتوانیم آفتپذیری مواد و محصولات کشاورزی را از بین ببریم زیرا این مهم،دستاورد بزرگی برای جامعه محسوب میشود.
اسلامی تصریح کرد: با استقرار این سامانهها میتوانیم ظرفیت نگهداری و انبارمانی محصولات کشاورزی را ارتقا دهیم که درنتیجه عمر محصولات افزایش مییابد.
رییس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: بخش دیگری از فعالیتها مربوط به استفاده از پلاسما برای آفت زدایی و سمزدایی محصولات کشاورزی است که در این بخش از پتانسیل پلاسما بهره خواهیم گرفت. اکنون این حوزه فعالشده و دستگاههای بومی در این زمینه ساختهشده و نخستین مراکز در حال سرمایهگذاری هستند و بهزودی پروژههای این بخش نیز آغاز خواهد شد.
وی تأکید کرد: فرایند قطبهای پرتودهی برای نخستین بار در کشور اجرا میشود و مردم میتوانند در جریان مزیتهای فناوریهای هستهای قرار گیرند و امید است بتوانند از این موارد بهرهمند شده و از مزایای آن استفاده کنند.
مهندس اسلامی خاطرنشان کرد: با استفاده از این دانش و استقرار این سامانهها حداقل در آینده و در یک دوره 10ساله میتوان مانع ضایعات و هدر رفت 30درصدی محصولات کشاورزی و مواد غذایی شد.
حمایت سازمان انرژی اتمی از شرکتهای دانشبنیان بنیاد شهید
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره همکاریهای مشترک با سازمان انرژی اتمی و بخشی از این تفاهمنامه مربوط به حمایت از شرکتهای دانشبنیان شاهد ایثارگر مرتبط با حوزه هستهای و تجاریسازی ایدهها گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران دارای شرکتهای محدودی است اما در حال راهاندازی خانه صنایع خلاق و برج فناوری ایثارگران هستیم خوشبختانه اکنون تعداد زیادی از ایثارگران در حوزههای فناوری و علوم همراه با فنّاوری بالا، اقدامات و کارهای ویژهای انجام دادهاند و شرکتهای فوقالعادهای در این زمینه وجود دارد که از دانش فنی برخوردار هستند اما درعینحال این شرکتها نیاز به حمایت دارند.
امیرحسین قاضیزاده هاشمی اضافه کرد: با معاونت علمی ریاست جمهوری جلساتی برگزارشده و به چارچوب کلی دستیافتهایم که مقررشده تا تفاهمنامهای با این معاونت به امضا برسد که بر اساس آن، زیرساختها از سوی ما فراهمشده و شرکتها تجمیع میشود و معاونت علمی ریاست جمهوری نیز حمایتهایی که از شرکتهای دانشبنیان را انجام میدهند در اختیار شرکتهای زیر پوشش بنیاد قرار خواهد داد.
وی ادامه داد: بخشی از تکنولوژیهای این شرکتها در حوزه علوم هستهای است و با توجه به اینکه سازمان انرژی اتمی اقدامات جدی در این حوزه انجام داده و میدهد؛ نسبت به انعقاد تفاهمنامه همکاریهای مشترک اقدام شد.
رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: البته باید در نظر داشت بخشهای کشاورزی، آبزیپروری، علوم بهزیستی، توانبخشی، طب فیزیکی، تجهیزات پزشکی، دارو و ... حوزههایی جدی محسوب میشوند که هم بنیاد و هم ایثارگران عزیز در این حوزهها در حال فعالیت هستند و خوشبختانه در قالب تفاهمنامه منعقدشده میان بنیاد شهید و سازمان انرژی اتمی، مقرر شد تا این سازمان بهصورت ویژه از شرکتهای ما حمایت کند.
انتهای پیام/